Selvom man flyver, skal man også lande

Frihed er et vigtigt tema for billedkunstner Helen Nielsen – men hvorfor?

-Alt for ofte sætter mennesket sine egne begrænsninger. De lever ude af takt med naturen og det rige der har skænket livet. Mennesket glemmer at se sig selv i et større billede og sabotere egne muligheder for frihed. Friheden til at skabe, sætte spørgsmålstegn og til at leve det liv de drømmer om. Serien ”In the Sky” sætter fokus på menneskets ambitioner der tårner sig ind i himlen i forhold til naturen som bare ER, fortæller Helen Nielsen.

Værket ” In the sky we don't have to swim“ fortæller ifølge Helen Nielsen en historie om hvordan vi glemmer simple realiteter og færdigheder.

-Temaet om at mennesket kun tænker på at komme op at flyve, men glemmer at vi også er nødt til at lande.  At sætte sig i et større billede giver evner til at rumme mere end sig selv og sine nærmeste, siger Helen Nielsen.

Stærke farver

Helen Nielsen bruger stærke farver i sine værker for at stimulere fantasien:

-Den rene intensitet i farverne skaber dybde og aktivitet. Farverne spiller en stor rolle i udtrykket som kalder til handling og udløsning af magiske øjeblikke. Magi og fantasi skaber leg og glæde i hverdagen, noget som er ved at gå tabt i en alt for ambitiøs verden, siger Helen Nielsen.

Helen Nielsen arbejder med akryl på lærred som sit foretrukne medie fordi det giver hende en hurtig bevægelighed i arbejdsprocessen og mulighed for at skabe med en hurtig hånd.

-Fordybelsen i arbejdsprocessen sker lang tid inden nogle farver rammer lærred, og når de er der, så bruger hun også meget tid på at se reaktionen fra farverne når de kolliderer ved mødet på lærredet, siger hun og uddyber:

- Fordybelsen giver mig flowoplevelser og åbner døren ind til min intuition. I flowoplevelsen kan jeg bedre høre intuitionen som altid er der til at guide udtrykket, budskabet og værket i den rette retning. Intuitionen tror ikke på fejltagelser og det gør jeg heller ikke, siger Helen Nielsen.

Helen Nielsen (f. 1988), født og opvokset i Frederiksværk, bor i Nordsjælland. Helen Nielsen udstiller på kunstmessen Art Nordic 28.-30. april på stand 212.

Foto: Serien ”In the Sky” sætter fokus på menneskets ambitioner der tårner sig ind i himlen i forhold til naturen som bare ER, fortæller Helen Nielsen.

Tags: 
Kategori: